Spouwmuurisolatie

Vanaf ongeveer 1980 wordt er isolatie in de spouwmuren van woningen aangebracht tijdens de bouw. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat een vorige eigenaar de spouwmuren heeft laten na-isoleren, het is goed dit na te vragen. Indien dit niet meer te achterhalen is kunt u een gaatje boren in een voeg. Steek hier een stokje in; indien het stokje dieper komt dan steendiepte is de spouw zeer waarschijnlijk niet gevuld. Uiteraard kunnen wij uw spouw inspecteren met een endoscoop. Indien er reeds isolatie aanwezig blijkt te zijn, zijn er kosten aan deze inspectie verbonden.

Indien deze wol is aangebracht tijdens de bouw is het niet mogelijk om de spouw bij te vullen. Indien de spouw is na-geïsoleerd met wol kan deze zijn uitgezakt. Het is dan éénmalig mogelijk om deze met wol te laten bijvullen. Omdat wol vochtgevoelig is, zijn wij geen voorstander van het gebruik van dit materiaal. Wij zullen in dit geval dus niet bijvullen.

Tijdens een spouwinspectie wordt er met een endoscoop gekeken of er vervuiling in de spouw zit, bijvoorbeeld van tijdens de bouw of door het vervangen van ramen. Indien wij de aanwezigheid van vervuiling constateren zal deze verwijderd moeten worden alvorens de isolatie kan worden aangebracht. Wij gaan vervolgens met u in overleg en leggen uit hoe u deze zelf kunt verwijderen. Indien gewenst kunnen we hiervoor een extern bedrijf inschakelen.

Het is raadzaam om bij de opstart van de werkzaamheden aanwezig te zijn. Indien er vervolgens stroom en water beschikbaar is, kunnen wij vooruit, u kunt tussendoor dus gerust een aantal uurtjes weg.

Het door ons ingespoten materiaal is 2% ventilerend. Dit is voldoende om het vocht dat in huis geproduceerd wordt, af te voeren. In principe is extra ventileren dus niet nodig.

De ventilatie in uw spouw wordt door het aanbrengen van spouwmuurisolatie verlaagd van 100% naar 2%.Dit betekent dat uw binnenmuren minder kou zullen afstralen en het huis dus behaaglijker zal worden.

Indien uw huis geschilderd is, is het belangrijk om te achterhalen of er vochtregulerende/ vochtdoorlatende verf is gebruikt. Indien dit niet zo is, kan er na isolatie vochtophoping binnen de woning ontstaan, we zullen in dat geval niet isoleren.

De boorgaten worden na het vullen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gevuld met aan gemaakt zand/cement, gemaakt in de kleur die zoveel mogelijk de kleur van uw voegen benadert. Meestal is het niet of nauwelijks zichtbaar.

Besparing is afhankelijk van een aantal factoren zoals weersomstandigheden en stookgedrag en is daarom nooit precies te berekenen. Globaal kan men met een vrijstaande woning ongeveer 30% op het verbruik besparen. Bij een tussenwoning is dat ongeveer 20%.

Door natuurvriendelijk te werken, krijgen vogels of vleermuizen de kans om te ontsnappen vóórdat wordt geïsoleerd: enkele weken voor het isoleren worden de openingen onder de dakrand dicht gemaakt en worden er flappen voor openingen in de spouwmuur geplaatst. De vogels en vleermuizen kunnen dan nog wel naar buiten vliegen, maar niet meer terug naar binnen. De woning wordt, zoals dat heet, natuurvrij gemaakt.

Kruipruimteisolatie

De minimale hoogte moet 50 cm zijn. Indien het evt lager is (tot 45cm) wordt er een toeslag berekend. Hetzelfde geldt voor een kruipruimte die hoger is dan 90 cm.

Indien leidingen  dichter dan 10 cm van het plafond van de kruipruimte hangen  gaan wij daar met de luchtkussens onderdoor. Leidingen die lager hangen worden niet ingepakt.

Verwarmingsleidingen kunnen wij op verzoek van klant wel inpakken.

Kabels komen op de bodemfolie te liggen.

Bij een zandbodem moet dit vrijgemaakt worden van losse obstakels zodat wij de bodemfolie kunnen aanbrengen en deze niet kan beschadigen.

Bij een harde ondergrond wordt deze na het vrijmaken door ons voorzien van noppenfolie (meerprijs) waarna de bodemfolie wordt aangebracht.

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij u naar de uitleg in ons filmpje over Tonzon. Uiteraard is de besparing afhankelijk van o.a. weersomstandigheden en stookgedrag. Indien u vloerverwarming heeft is de besparing hoger dan zonder vloerverwarming.

In dit geval dient dit alles verwijderd te worden. Indien u dit niet zelf wenst te doen kunnen wij dit opnemen in de offerte.

Het is raadzaam om deze meteen door ons mee te laten isoleren aangezien hierlangs ook stralingswarmte verloren gaat.

Indien uw kruipruimte niet toegankelijk is, dient u zelf zorg te dragen voor het maken van een ingang van minimaal 40x50cm.

Tot en met drie compartimenten geldt geen toeslag, vanaf vier of meer wordt er 40 euro per extra compartiment berekend

Tonzon wordt bij houten vloeren tussen de balken gemonteerd.

Hiervoor moet de hoogte onder de balken minimaal 45 cm zijn.

Door het plaatsen van Tonzon wordt de kou van de vloer en tocht weggehaald. U ervaart dus een behaaglijkere vloer.

Voor de actuele regels omtrent subsidie verwijzen wij u naar het kopje subsidie op onze website

Dakisolatie

Dit is niet mogelijk in verband met eventuele condensvorming. Een  plat dak kan beter van bovenaf geïsoleerd worden.

Het isolatiemateriaal wordt door ons tussen de balken aangebracht. Indien de afwerking voor de balken loopt zal deze eerst door u verwijderd moeten worden.

In dit geval kan het isolatie materiaal worden uitgesneden

Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij u naar de uitleg in ons filmpje over dakisolatie. Uiteraard is de besparing afhankelijk van o.a. weersomstandigheden en stookgedrag.

Voor de actuele regels omtrent subsidie verwijzen wij u naar het kopje subsidie op onze website